Osebol - Marit Kapla

Download Osebol in pdf gratis

Je staat op het punt om Osebol in epub helemaal gratis te downloaden. Een boek van auteur Marit Kapla dat is gepubliceerd op 2021-04-16. Als je het online wilt vinden, kun je het zoeken met ISBN 9789025467265. Het heeft 816 pagina's en is in Nederlands taal. Je kunt het krijgen in PDF, epub, mobi, kindle en vele andere formaten.

Samenvatting van het boek

De vergrijzing op het Zweedse platteland wordt inzichtelijk gemaakt aan de hand van de achterblijvers in het gehucht Osebol, in de unieke vorm van een documentair prozagedicht.Bekroond met Augustprijs

‘Osebol’ van Marit Kapla gaat over het gehucht Osebol, dat in een prachtig, bosrijk gebied ligt ongeveer 400 kilometer ten noordwesten van Stockholm. Met het verdwijnen van de plaatselijke houtindustrie in de jaren vijftig van de vorige eeuw begon een gestage uittocht uit het dorp richting de stad. De winkels zijn inmiddels dicht, de skipiste is met onkruid overwoekerd, de brug over de rivier is gesloten voor verkeer. Maar het leven in Osebol gaat door – voor de honkvaste nazaten van eeuwenoude boerengeslachten, en voor de nieuwkomers uit nabije en verre landen. Journalist Marit Kapla groeide op in Osebol, vertrok als tiener naar de stad en keerde een paar jaar geleden terug om poolshoogte te nemen. In een eigenzinnige, poëtische vorm laat ze de stemmen klinken van de ongeveer veertig volwassen inwoners van Osebol – over het alledaagse leven in het dorp, over hun herinneringen aan het verleden, hun dromen en angsten voor de toekomst. Het resultaat is dit unieke documentaire treurdicht voor een verdwenen dorpsgemeenschap.

Belangrijke feiten over het ebook

Titel van het boek: "Osebol"
Auteur van het boek: Marit Kapla
ISBN: 9789025467265
Language: Nederlands
Totaal aantal pagina's: 816
Datum van uitgave: 2021-04-16
Bestandsformaten: PDF - ePub - Kindle
Beschikbaarheid: Beschikbaar voor directe download
Categorie: Economie en financiën

Waar wacht je nog op om Osebol full pdf te downloaden?

Doe als deze gebruikers, die kwamen op zoek naar:
Osebol epub, download Osebol pdf gratis, download Osebol zonder registratie, Osebol volledig in pdf

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir