Ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen -

Download Ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen in pdf gratis

Je staat op het punt om Ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen in epub helemaal gratis te downloaden. Een boek van auteur dat is gepubliceerd op 2021-12-10. Als je het online wilt vinden, kun je het zoeken met ISBN 9789046907689. Het heeft 480 pagina's en is in Nederlands taal. Je kunt het krijgen in PDF, epub, mobi, kindle en vele andere formaten.

Samenvatting van het boek

Het op tijd voorkomen of vaststellen en behandelen van psychische problemen bij kinderen en jongeren is belangrijk. Want hoe beter de kwaliteit van leven in de eerste levensjaren, hoe groter de kans op een positieve mentale, sociale en fysieke ontwikkeling als kinderen ouder worden. Binnen de ontwikkelingspsychopathologie zijn criteria beschreven die helpen een normale ontwikkeling te onderscheiden van een (mogelijk) afwijkende ontwikkeling. Daarbij is er aandacht voor het kind, maar ook voor het gezin en de bredere context waarin het kind opgroeit. In deze uitgave komen het ontstaan en het beloop van psychische aandoeningen aan bod en wordt de rol van hulpverleners bij het signaleren en de behandelingsmogelijkheden uitgewerkt.

In Ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen bespreken de auteurs de meest voorkomende psychische aandoeningen waar kinderen aan kunnen lijden. Zij beschrijven per aandoening eerst hoe de normale ontwikkeling van kinderen er op dat gebied uitziet en besteden daarbij aandacht aan fysieke, cognitieve, sociaal-emotionele en maatschappelijke aspecten. Daarna lichten ze toe wat er mis kan gaan als een kind een psychische aandoening heeft en zetten ze op een rijtje welke rol biologische en omgevingsfactoren daarbij spelen. Tot slot er aandacht voor de behandelingsmogelijkheden die er zijn voor kinderen met psychische aandoeningen.

Het boek is geschikt voor studenten van de hogere sociale studies, het hoger gezondheidszorgonderwijs studenten aan lerarenopleidingen en studenten van andere opleidingen in het hoger onderwijs waar aandacht is voor psychopathologie. Daarnaast vormt het ook voor professionals een nuttig en beknopt overzicht.

Naast deze inleiding is ook Handboek ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen beschikbaar. Beide uitgaven behandelen dezelfde psychische aandoeningen, maar het Handboek gaat dieper in op de materie, geeft meer voorbeelden en bevat twee extra hoofdstukken, over psychosen en suïcidaliteit.

Relevante nieuwe inzichten zijn verwerkt in deze nieuwe, geheel geactualiseerde vierde druk. Er ligt meer nadruk op de dimensionaliteit van psychische aandoeningen, de invloed van sociale en maatschappelijke context waarin kinderen en jongeren leven en het belang van de persoonlijke, verhalende diagnose. Ook is er meer aandacht voor de ontwikkeling voor en tijdens de eerste honderd dagen. Tevens is er speciale aandacht voor kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking en de mate waarin de besproken problematiek zich voordoet bij hen.

Jakop Rigter was als hoofddocent psychologie en psychopathologie verbonden aan de Haagse Hogeschool en werkte als senior onderzoeker bij het lectoraat Jeugd & Opvoeding. Jakop is auteur van verschillende psychologieboeken bij Uitgeverij Coutinho. Malou van Hintum is wetenschapsjournalist en schreef meerdere boeken, waaronder Doe eens normaal. Over zin en onzin van psychiatrische diagnoses en Brein onder druk. Over stress, agressie en veerkracht.

Belangrijke feiten over het ebook

Titel van het boek: "Ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen"
Auteur van het boek:
ISBN: 9789046907689
Language: Nederlands
Totaal aantal pagina's: 480
Datum van uitgave: 2021-12-10
Bestandsformaten: PDF - ePub - Kindle
Beschikbaarheid: Beschikbaar voor directe download
Categorie: Psychologieboeken

Waar wacht je nog op om Ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen full pdf te downloaden?

Doe als deze gebruikers, die kwamen op zoek naar:
Ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen epub, download Ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen pdf gratis, download Ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen zonder registratie, Ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen volledig in pdf

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir