Onder gepensioneerden - Jaap Kranenborg

Download Onder gepensioneerden in pdf gratis

Je staat op het punt om Onder gepensioneerden in epub helemaal gratis te downloaden. Een boek van auteur Jaap Kranenborg dat is gepubliceerd op 2023-10-05. Als je het online wilt vinden, kun je het zoeken met ISBN 9789000390250. Het heeft 280 pagina's en is in Nederlands taal. Je kunt het krijgen in PDF, epub, mobi, kindle en vele andere formaten.

Samenvatting van het boek

Pensioen is helemaal het einde!

Vijf jaar na de cursus ‘Wat te doen met je pensioen?’ op Texel nodigt een van de deelnemers de anderen uit voor een reünie. Het lijkt een mooie aanleiding om te reflecteren op hun eerste pensioenjaren. Ze zitten allemaal in dezelfde fase van het leven, maar denken toch stuk voor stuk anders over het pensioen, het leven, de cursus én hun mede-cursisten. Zo anders dat de reünie op losse schroeven komt te staan.

Aan de hand van de verhalen van twaalf gepensioneerden wordt op hilarische, pijnlijke en ontroerende wijze duidelijk hoe verschillend iedereen omgaat met de levensfase als vrijgestelde oudere. Zo probeert Gerard zijn avonturen als jeugdige lifter te herbeleven, poogt Coby haar zeventigste verjaardag te verdoezelen, verbrandt Douwe alle schepen achter zich en vertrekt na een boze ‘Afscheidsbrief aan Nederland’ naar Thailand en schrijft Gerben aan zijn memoires, waar zijn partner verre van blij mee is.

Onder gepensioneerden laat zien dat het pensioen lang niet het einde hoeft te betekenen.

Jaap Kranenborg (1951) schreef eerder de romans De laatste horizon, Warenhuis van het verleden en De ontgroening van een eerstejaars gepensioneerde. Naast deze romans heeft hij vele verhalen gepubliceerd in literaire tijdschriften, waaronder De Tweede Ronde, Hollands Maandblad en Tzum. Enkele van die verhalen werden later opgenomen in verzamelbundels (Mooi meegenomen en Goed gebundeld). Daarnaast schrijft hij regelmatig artikelen, columns en verhalen over vogels voor diverse media, zoals NRC, Trouw, Het Parool, Het Vogeljaar en De Nieuwe Meerbode.

Over De ontgroening van een eerstejaars gepensioneerde:
‘Aanrader, ook voor wie niet met pensioen gaat.’ NRC

‘Een herkenbare en humoristische roman.’ Margriet

‘Jaap Kranenborg schrijft dat met veel humor op, en daarnaast is het ontroerend en herkenbaar. Zo leuk geschreven dat het voor een breed publiek de moeite waard is.’ Mezza, Algemeen Dagblad

Belangrijke feiten over het ebook

Titel van het boek: "Onder gepensioneerden"
Auteur van het boek: Jaap Kranenborg
ISBN: 9789000390250
Language: Nederlands
Totaal aantal pagina's: 280
Datum van uitgave: 2023-10-05
Bestandsformaten: PDF - ePub - Kindle
Beschikbaarheid: Beschikbaar voor directe download
Categorie: Economie en financiën

Waar wacht je nog op om Onder gepensioneerden full pdf te downloaden?

Doe als deze gebruikers, die kwamen op zoek naar:
Onder gepensioneerden epub, download Onder gepensioneerden pdf gratis, download Onder gepensioneerden zonder registratie, Onder gepensioneerden volledig in pdf

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir