Ketterij -

Download Ketterij in pdf gratis

Je staat op het punt om Ketterij in epub helemaal gratis te downloaden. Een boek van auteur dat is gepubliceerd op 2024-03-26. Als je het online wilt vinden, kun je het zoeken met ISBN 9789048855964. Het heeft 320 pagina's en is in Nederlands taal. Je kunt het krijgen in PDF, epub, mobi, kindle en vele andere formaten.

Samenvatting van het boek

Ketterij onthult de verschillende versies van Christus die de vroege christenen kenden en beschrijft het proces van ontwikkeling - en uitroeiing - waardoor Jezus die ene unieke figuur werd die we tegenwoordig kennen.

In tegenstelling tot wat de Kerk vandaag de dag leert, bestond er in de eerste eeuwen van het christendom geen consensus over wie Jezus was of welk belang hij vertegenwoordigde. In plaats daarvan waren er vele verschillende Christussen. De een had een tweelingbroer en reisde naar India, een ander trok op met draken. Een bijzonder beangstigende Christus minachtte zijn ouders en doodde iedereen die in zijn weg stond. Waarom we zo weinig weten over deze vroege versies van Jezus? Omdat de christelijke orthodoxie die vanaf de vierde eeuw n. Chr. de overhand nam, stelselmatig afrekende met elk van deze varianten. Evangeliën werden gebrandmerkt als apocrief, volgelingen werden verketterd. Deze onfortuinlijke christenen verloren hun rechten, bezittingen en kerken - en soms ook hun levens.

Ketterij is een groepsbiografie van de vele uiteenlopende Jezussen waarvan het in de vroegchristelijke traditie wemelde en over hoe ze een voor een uit de weg werden geruimd totdat de 'echte' Christus overbleef. Van de hand van de gevierde classicus en auteur van Eeuwen van duisternis ('een boek dat insloeg als een bliksemflits' - New York Times Book Review).

Belangrijke feiten over het ebook

Titel van het boek: "Ketterij"
Auteur van het boek:
ISBN: 9789048855964
Language: Nederlands
Totaal aantal pagina's: 320
Datum van uitgave: 2024-03-26
Bestandsformaten: PDF - ePub - Kindle
Beschikbaarheid: Beschikbaar voor directe download
Categorie: Religie, Spiritualiteit

Waar wacht je nog op om Ketterij full pdf te downloaden?

Doe als deze gebruikers, die kwamen op zoek naar:
Ketterij epub, download Ketterij pdf gratis, download Ketterij zonder registratie, Ketterij volledig in pdf

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir