Ingrijpende jeugdervaringen en gezondheidsproblemen - Nadine Burke Harris

Download Ingrijpende jeugdervaringen en gezondheidsproblemen in pdf gratis

Je staat op het punt om Ingrijpende jeugdervaringen en gezondheidsproblemen in epub helemaal gratis te downloaden. Een boek van auteur Nadine Burke Harris dat is gepubliceerd op 2018-12-06. Als je het online wilt vinden, kun je het zoeken met ISBN 9789463160445. Het heeft 320 pagina's en is in Nederlands taal. Je kunt het krijgen in PDF, epub, mobi, kindle en vele andere formaten.

Samenvatting van het boek

Een vooruitstrevende arts onthult hoe groot de impact van ingrijpende jeugdervaringen (ACE's) op ons leven kan zijn - en wat we kunnen doen om de cirkel te doorbreken.

Een jongetje dat in de kliniek van Nadine Burke Harris kwam, zag er gezond uit voor een kleuter. Maar hij was zeven jaar, en nadat hij op vierjarige leeftijd een traumatische gebeurtenis had meegemaakt was hij geen centimeter gegroeid. Op dat moment wist Nadine dat haar intuïtie over het verband tussen stress in de kindertijd en een slechte fysieke gezondheid op latere leeftijd meer dan een vermoeden was - en ze ging op onderzoek uit, met verbazingwekkende resultaten.

Alle ingrijpende jeugdervaringen - van verlies en scheiding tot misbruik en verwaarlozing - kunnen een blijvend effect hebben op de gezondheid. Deze ervaringen kunnen veranderingen veroorzaken in ons biologische systeem, onze reactie op stress en onze vatbaarheid voor ziekte. En dat is niet iets wat alleen in oorlogsgebieden of extreme armoede gebeurt. Twee op de drie mensen hebben minstens één zo'n ervaring opgedaan.

Met haar grote verteltalent en haar fascinerende wetenschappelijke inzicht laat de toonaangevende kinderarts Nadine Burke Harris ons zien hoe ingrijpende jeugdervaringen, als ze niet worden behandeld, het risico op hartaandoeningen en longkanker kunnen verdrievoudigen en de levensverwachting met twintig jaar kunnen verminderen. Daarnaast vertelt ze ook welke behandelingen de gevolgen van ingrijpende jeugdervaringen kunnen omkeren en hoe we ons tegen ziekten kunnen beschermen.

Nadine Burke Harris is kinderarts en oprichter en CEO van het Center for Youth Wellness. Haar TED Talk 'How Childhood Trauma Affects Health Across a Lifetime' is meer dan drie miljoen keer bekeken. Ze woont in San Francisco met haar man en hun vier jongens.

Belangrijke feiten over het ebook

Titel van het boek: "Ingrijpende jeugdervaringen en gezondheidsproblemen"
Auteur van het boek: Nadine Burke Harris
ISBN: 9789463160445
Language: Nederlands
Totaal aantal pagina's: 320
Datum van uitgave: 2018-12-06
Bestandsformaten: PDF - ePub - Kindle
Beschikbaarheid: Beschikbaar voor directe download
Categorie: Persoonlijke ontwikkelingsboeken

Waar wacht je nog op om Ingrijpende jeugdervaringen en gezondheidsproblemen full pdf te downloaden?

Doe als deze gebruikers, die kwamen op zoek naar:
Ingrijpende jeugdervaringen en gezondheidsproblemen epub, download Ingrijpende jeugdervaringen en gezondheidsproblemen pdf gratis, download Ingrijpende jeugdervaringen en gezondheidsproblemen zonder registratie, Ingrijpende jeugdervaringen en gezondheidsproblemen volledig in pdf

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir