Hoog spel - Marcel Metze

Download Hoog spel in pdf gratis

Je staat op het punt om Hoog spel in epub helemaal gratis te downloaden. Een boek van auteur Marcel Metze dat is gepubliceerd op 2023-05-11. Als je het online wilt vinden, kun je het zoeken met ISBN 9789463822695. Het heeft 632 pagina's en is in Nederlands taal. Je kunt het krijgen in PDF, epub, mobi, kindle en vele andere formaten.

Samenvatting van het boek

De eerste politieke biografie van Shell: alles over de internationale olie- en gasgigant, die de wegen kent naar de hoogste kringen én de sluiproutes door de politieke moerassen van de wereld.

Shell kent de wegen naar de hoogste kringen én de sluiproutes door de politieke moerassen. De olie- en gasgigant opereert in zeventig landen. De meeste zijn geen democratische rechtsstaten. Shell – tot voor kort Royal Dutch Shell – heeft dagelijks te maken met zwakke of autocratische overheden, corruptie, onrust, oorlog en terrorisme. Hoe manoeuvreert ze daardoorheen? Onderzoeksjournalist Marcel Metze volgde het bedrijf jarenlang. Met een team researchers groef hij in archieven, bemachtigde hij interne documenten, en sprak hij (oud-)medewerkers op alle niveaus. Het resultaat is een fascinerende duik onder de motorkap: de politieke biografie van Shell. Metze laat zien hoe het concern de afgelopen 130 jaar als een kameleon door de veranderende geopolitieke en maatschappelijke werkelijkheid bewoog. Met steun van de grootmachten bereikte het de top van de internationale olie-industrie. Tijdens de de kolonisatie leerde het omgaan met nationalistische regimes en ambitieuze kolonels. Toen stak vanuit de milieu- en mensenrechtenbeweging een storm op, die nooit meer is gaan liggen. Gaandeweg bouwde Shell een uitgebreid repertoire aan zichtbare én minder zichtbare beïnvloedings- en gevechtstechnieken op. Zal deze doorgewinterde en gewiekste politieke speler ook het einde van het fossiele tijdperk weten te doorstaan? Aan Shells financiële reserves, haar technologische kwaliteiten en haar politieke vaardigheden zal het niet liggen. Maar haar verhouding met de samenleving is ten prooi gevallen aan diep wederzijds wantrouwen, zo wordt duidelijk in dit boek, dat leest als een geheime geschiedenis van de afgelopen anderhalve eeuw.

Belangrijke feiten over het ebook

Titel van het boek: "Hoog spel"
Auteur van het boek: Marcel Metze
ISBN: 9789463822695
Language: Nederlands
Totaal aantal pagina's: 632
Datum van uitgave: 2023-05-11
Bestandsformaten: PDF - ePub - Kindle
Beschikbaarheid: Beschikbaar voor directe download
Categorie: Economie en financiën

Waar wacht je nog op om Hoog spel full pdf te downloaden?

Doe als deze gebruikers, die kwamen op zoek naar:
Hoog spel epub, download Hoog spel pdf gratis, download Hoog spel zonder registratie, Hoog spel volledig in pdf

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir