Hoe overleef je een narcist? -

Download Hoe overleef je een narcist? in pdf gratis

Je staat op het punt om Hoe overleef je een narcist? in epub helemaal gratis te downloaden. Een boek van auteur dat is gepubliceerd op 2024-04-11. Als je het online wilt vinden, kun je het zoeken met ISBN 9789049202583. Het heeft 232 pagina's en is in Nederlands taal. Je kunt het krijgen in PDF, epub, mobi, kindle en vele andere formaten.

Samenvatting van het boek

Wat is narcisme precies, en waaraan kun je een narcist herkennen? Leer de zes meest voorkomende narcistische archetypes te onderscheiden en je aan hun greep te ontworstelen.

Herken jij de narcist in jouw leven?

De klassieke narcist is charismatisch, zelfverzekerd en gefocust. Heeft meestal een machtspositie en vertoont manipulatief en soms zelfs agressief gedrag. Jij staat onder constante druk.

De high-achiever overlaadt je het ene moment met complimenten en brandt je het volgende moment af. Jij moet altijd de beste versie van jezelf zijn om hen te ‘verdienen’, maar bent nooit goed genoeg.

Het slachtoffer is zelf in het verleden slecht behandeld, vaak door een ouder of ex, en heeft het daar graag over. Jij moet op eieren lopen om hen niet te kwetsen of boos te maken.

De verslaafde, of het nu drugs, alcohol, gamen, seks of gokken betreft: narcisten zijn vaak verslavingsgevoelig. Jij moet die verslaving accepteren, faciliteren of oplossen.

De (ingebeelde) zieke heeft altijd iets onder de leden (echt of ingebeeld) en gebruikt dat om de aandacht op zichzelf gevestigd te houden. Jij leeft met permanent schuldgevoel.

De redder in nood verschijnt als jij het kwetsbaarst bent. Wil voor je zorgen, maar vraagt daar afhankelijkheid voor terug. Zondert je af van vrienden en familie: alleen bij hem of haar ben je veilig.

Klinkt dit herkenbaar? Of je nu te maken hebt met een narcistische partner, vriend, collega of ouder: hun invloed kan diepe sporen achterlaten. Misschien vermoed je dat je een giftige relatie hebt en wil je die verbeteren of verbreken. Of misschien is de relatie al verbroken, maar heb je haar nog niet verwerkt. Wat de situatie ook is: dit boek is jouw praktische gids bij het herkennen, doorgronden en ontwapenen van de narcist(en) in je leven. Maak korte metten met manipulatie en gaslighting en kies eindelijk voor jezelf.

In de pers

‘We hebben een beeld van wat een openlijke narcist is: veeleisend, charismatisch en aandachtzoekend. Maar buiten dat opvallende, herkenbare type identificeert Dr. Sarah Davies een gevaarlijke subsoort: de onzichtbare narcist, een ware wolf in schaapskleren.’ The Guardian

‘Dr. Sarah Davies is een specialist in narcistisch misbruik en deelt haar kennis en inzicht: hoe ziet narcistisch misbruik eruit en hoe identificeer je of je er zelf slachtoffer van bent?’ Daily Mail

Belangrijke feiten over het ebook

Titel van het boek: "Hoe overleef je een narcist?"
Auteur van het boek:
ISBN: 9789049202583
Language: Nederlands
Totaal aantal pagina's: 232
Datum van uitgave: 2024-04-11
Bestandsformaten: PDF - ePub - Kindle
Beschikbaarheid: Beschikbaar voor directe download
Categorie: Psychologieboeken

Waar wacht je nog op om Hoe overleef je een narcist? full pdf te downloaden?

Doe als deze gebruikers, die kwamen op zoek naar:
Hoe overleef je een narcist? epub, download Hoe overleef je een narcist? pdf gratis, download Hoe overleef je een narcist? zonder registratie, Hoe overleef je een narcist? volledig in pdf

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir