Hierogliefen ontcijferen en lezen - M. Collier

Download Hierogliefen ontcijferen en lezen in pdf gratis

Je staat op het punt om Hierogliefen ontcijferen en lezen in epub helemaal gratis te downloaden. Een boek van auteur M. Collier dat is gepubliceerd op 2000-11-20. Als je het online wilt vinden, kun je het zoeken met ISBN 9789054600282. Het heeft 182 pagina's en is in Nederlands taal. Je kunt het krijgen in PDF, epub, mobi, kindle en vele andere formaten.

Samenvatting van het boek

Sinds dit boek in 1998 in Engeland verscheen, is het een stille bestseller
100 000 exemplaren). Dat is niet verwonderlijk, aangezien Hiërogliefen ontcijferen en lezen het eerste serieuze leerboek is dat voor niet-specialisten is ontwikkeld. De auteurs hebben het zes jaar lang beproefd tijdens hun cursussen voor belangstellenden.

In acht hoofdstukken behandelen de auteurs afgeronde onderwerpen van de grammatica aan de hand van hiërogliefen uit onder meer het British Museum. In deze Nederlandse bewerking zijn ter aanvulling hiërogliefen opgenomen die te vinden zijn in Nederlandse en Belgische musea. De lessen bevatten uitsluitend werkelijk bestaande teksten over onderwerpen als de dynastieën, de Egyptische goden van de dood en de cultus van Osiris in Abydos.

Dit leerboek bevat verder tekenlijsten voor de oefeningen, een volledige tekenlijst, een overzicht van de werkwoordsvormen, oplossingen van de oefeningen, een samenvatting van de grammatica en een Egyptisch-Nederlandse woordenlijst. Een opgave van nuttige adressen, aanbevolen literatuur en een register besluiten dit leerboek.

Over de makers van dit boek:
Dr. Mark Collier is docent egyptologie aan de universiteit van Liverpool en is verbonden aan All Souls College te Oxford.
Dr. Bill Manley doceert egyptologie aan de universiteit van Glasgow.
Dr. Richard Parkinson, de illustrator, is assistent-conservator van de afdeling Egyptische oudheden van het British Museum te Londen.
Prof. dr. Olaf Kaper, de Nederlandse vertaler en bewerker, was als egyptoloog werkzaam bij opgravingen in Egypte en in Berlijn voor de Alexander von Humboldt Stichting (Bonn). Thans is hij hoogleraar in Leiden.

Belangrijke feiten over het ebook

Titel van het boek: "Hierogliefen ontcijferen en lezen"
Auteur van het boek: M. Collier
ISBN: 9789054600282
Language: Nederlands
Totaal aantal pagina's: 182
Datum van uitgave: 2000-11-20
Bestandsformaten: PDF - ePub - Kindle
Beschikbaarheid: Beschikbaar voor directe download
Categorie: Boeken over taal

Waar wacht je nog op om Hierogliefen ontcijferen en lezen full pdf te downloaden?

Doe als deze gebruikers, die kwamen op zoek naar:
Hierogliefen ontcijferen en lezen epub, download Hierogliefen ontcijferen en lezen pdf gratis, download Hierogliefen ontcijferen en lezen zonder registratie, Hierogliefen ontcijferen en lezen volledig in pdf

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir