Het palet van de psychologie -

Download Het palet van de psychologie in pdf gratis

Je staat op het punt om Het palet van de psychologie in epub helemaal gratis te downloaden. Een boek van auteur dat is gepubliceerd op 2008-05-21. Als je het online wilt vinden, kun je het zoeken met ISBN 9789046900109. Het heeft 415 pagina's en is in Nederlands taal. Je kunt het krijgen in PDF, epub, mobi, kindle en vele andere formaten.

Samenvatting van het boek

Het palet van de psychologie behandelt zeven belangrijke stromingen in de psychologie: de psychoanalyse, het behaviorisme, de humanistische psychologie, de cognitieve psychologie, de systeemtheorie, de omgevingspsychologie en de biologische psychologie.

Van elke stroming komen de geschiedenis, de theoretische begrippen en opvattingen, de recente ontwikkelingen en de toepassingen in hulpverlening en opvoeding aan de orde. De stromingen worden met elkaar vergeleken aan de hand van hun mensbeeld, hoe zij verklaringen bieden voor psychische stoornissen, en de effectiviteit van hun toepassingen in de praktijk. Ook wordt hun verhouding tot het biopsychosociaal model uitgelicht.

Met dit boek krijgt de (aanstaande) hulpverlener en professionele opvoeder zeven ‘brillen’ in handen waarmee hij zijn werk kan begrijpen, interpreteren en vormgeven. Waarom gooit een ogenschijnlijk normale man zichzelf uit bed en ervaart hij zijn been als iets vreemds dat niet bij hem hoort? Hoe kan een jongen na een avond alcoholvrij bier drinken net zo aangeschoten zijn als zijn vrienden? Waarom wil een student zijn eigen naam niet meer zeggen? Het antwoord op zulke vragen is vaak te vinden in de toepassing van psychologische theorieën.

Het palet van de psychologie is in eerste instantie geschreven voor studenten binnen hbo-opleidingen als social work, pedagogiek en verpleegkunde. Het boek kan ook in andere opleidingen en voor professionals gebruikt worden.

Op de bijbehorende website kan de student zijn kennis trainen met vragen, controleren met multiplechoicetoetsen en toepassen op casuïstiek.

Jakop Rigter is als docent psychologie en psychopathologie verbonden aan de Haagse Hogeschool. Hij is daar werkzaam bij de Academie voor Sociale Professies en het kenniscentrum Jeugd & Opvoeding. Bij Uitgeverij Coutinho verschenen eveneens van zijn hand Psychologie voor de praktijk en Ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen.

Belangrijke feiten over het ebook

Titel van het boek: "Het palet van de psychologie"
Auteur van het boek:
ISBN: 9789046900109
Language: Nederlands
Totaal aantal pagina's: 415
Datum van uitgave: 2008-05-21
Bestandsformaten: PDF - ePub - Kindle
Beschikbaarheid: Beschikbaar voor directe download
Categorie: Psychologieboeken

Waar wacht je nog op om Het palet van de psychologie full pdf te downloaden?

Doe als deze gebruikers, die kwamen op zoek naar:
Het palet van de psychologie epub, download Het palet van de psychologie pdf gratis, download Het palet van de psychologie zonder registratie, Het palet van de psychologie volledig in pdf

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir