Het maakbare brein -

Download Het maakbare brein in pdf gratis

Je staat op het punt om Het maakbare brein in epub helemaal gratis te downloaden. Een boek van auteur dat is gepubliceerd op 2008-09-27. Als je het online wilt vinden, kun je het zoeken met ISBN 9789035132276. Het heeft 215 pagina's en is in Nederlands taal. Je kunt het krijgen in PDF, epub, mobi, kindle en vele andere formaten.

Samenvatting van het boek

Kun je op volwassen leeftijd nog een rekenwonder worden, doorzettingsvermogen verkrijgen of je angsten overwinnen? Dat kan, want onze hersenen zijn in staat tot reorganisatie en zelfvernieuwing: er ontstaan nieuwe verbindingen in het brein en er worden nieuwe cellen aangemaakt. Hierdoor kunnen we onszelf op alle fronten blijven ontwikkelen.
Het maakbare brein beschrijft hoe de hersenen zich ontwikkelen en hoe dit zich verhoudt tot het leren van een tweede taal, een absoluut gehoor of het onderdrukken van impulsen. Bijzondere levensverhalen laten zien dat gedrag en omgeving je hersenen vormen en je vermogens bepalen: een violiste die een kwart van haar hersenen verloor kon toch professioneel blijven spelen, en een jongen die door kippen werd opgevoed veranderde zijn kippengedrag in menselijk gedrag.
Aan de hand van de laatste inzichten uit het hersenonderzoek en voorbeelden uit de praktijk laat Margriet Sitskoorn zien hoe we door ons gedrag zélf onze hersenen kunnen vormen en zo beter kunnen functioneren. Het maakbare brein geeft een handreiking voor sterker hersenwerk en een krachtige persoonlijke ontwikkeling.

Margriet Sitskoorn is neuropsycholoog en associate professor bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Zij verricht onder andere onderzoek naar de relatie tussen gedrag en de plasticiteit van het menselijk brein. Ze schrijft naast haar wetenschappelijke werk columns voor verschillende populair-wetenschappelijke bladen en verleende haar medewerking aan meerdere tv-programmas.

Sitskoorn kan goed vertellen. Haar wonderbaarlijke verhalen doen denken aan de boeken van Oliver Sacks.
nederlands dagblad

Heel fijn is dat het boek korte metten maakt met het deprimerende idee dat je hersenen rond je twintigste klaar zijn en dat het daarna alleen bergafwaarts gaat.
psychologie magazine

Belangrijke feiten over het ebook

Titel van het boek: "Het maakbare brein"
Auteur van het boek:
ISBN: 9789035132276
Language: Nederlands
Totaal aantal pagina's: 215
Datum van uitgave: 2008-09-27
Bestandsformaten: PDF - ePub - Kindle
Beschikbaarheid: Beschikbaar voor directe download
Categorie: Psychologieboeken

Waar wacht je nog op om Het maakbare brein full pdf te downloaden?

Doe als deze gebruikers, die kwamen op zoek naar:
Het maakbare brein epub, download Het maakbare brein pdf gratis, download Het maakbare brein zonder registratie, Het maakbare brein volledig in pdf

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir