Flora van België, het Groothertogdom Luxemburg, Noord-Frankrijk en de aangrenzende gebieden (Pteridofyten en Spermatofyten) -

Download Flora van België, het Groothertogdom Luxemburg, Noord-Frankrijk en de aangrenzende gebieden (Pteridofyten en Spermatofyten) in pdf gratis

Je staat op het punt om Flora van België, het Groothertogdom Luxemburg, Noord-Frankrijk en de aangrenzende gebieden (Pteridofyten en Spermatofyten) in epub helemaal gratis te downloaden. Een boek van auteur dat is gepubliceerd op 2023-07-28. Als je het online wilt vinden, kun je het zoeken met ISBN 9789072619044. Het heeft 1096 pagina's en is in Nederlands taal. Je kunt het krijgen in PDF, epub, mobi, kindle en vele andere formaten.

Samenvatting van het boek

Plantentuin Meise geeft al 200 jaar de officiële flora van België en de aangrenzende gebieden uit. Bij elke nieuwe editie wordt uitermate veel zorg besteed aan de veranderingen die zijn opgetreden op gebied van verspreiding, naamgeving en classificatie maar ook op vlak van nieuwe plantensoorten die zich recent gevestigd hebben. Zo blijft dit naslagwerk het meest accurate en meest complete voor ons grondgebied. Deze editie kreeg ook een compleet nieuwe look, honderden nieuwe illustraties en gebruiksvriendelijke determinatiesleutels die je helpen soorten op naam te brengen.

De Flora van België, het Groothertogdom Luxemburg, Noord-Frankrijk en de aangrenzende gebieden, zoals ‘dé Flora’ officieel heet, werd voor het eerst in het Nederlands gepubliceerd in 1983. Het werd het standaardwerk over de plantengroei van België en de omliggende regio’s. In de loop der jaren hebben zo’n 50.000 exemplaren duizenden studenten, plantkundigen, agronomen, bosbouwers, zowel professionals als amateurs, in staat gesteld om de plantendiversiteit van België en omstreken op naam te brengen en te bestuderen. In vergelijking met de laatste Nederlandstalige editie, die dateert van 1998, zijn er honderden nieuwe soorten toegevoegd aan de determinatiesleutels. Vaak, maar niet uitsluitend, recent ingeburgerde soorten. Het is een weerspiegeling van hoe de plantengroei verandert, mede als gevolg van de klimaatverandering. Daarnaast zijn er honderden herzieningen aangebracht, die met name recente inzichten in de taxonomie op soort-, genus-, familie- en ordeniveau weerspiegelen.

Wereldwijd DNA-onderzoek heeft de voorbije decennia het onderzoek naar de evolutie van plantensoorten in een stroomversnelling gebracht. Deze editie volgt die meest recente kennis. De taxonomisch moeilijke groepen Salix (wilg), Rosa (roos), Rubus (braam) en Taraxacum (paardenbloem) werden volledig herwerkt door specialisten. De verspreidingsgegevens werden herzien op basis van geactualiseerde data. De flora behandelt nu 2.781 taxa en is het meest complete en wetenschappelijk best onderbouwde florawerk dat beschikbaar is voor onze streken.

Belangrijke feiten over het ebook

Titel van het boek: "Flora van België, het Groothertogdom Luxemburg, Noord-Frankrijk en de aangrenzende gebieden (Pteridofyten en Spermatofyten)"
Auteur van het boek:
ISBN: 9789072619044
Language: Nederlands
Totaal aantal pagina's: 1096
Datum van uitgave: 2023-07-28
Bestandsformaten: PDF - ePub - Kindle
Beschikbaarheid: Beschikbaar voor directe download
Categorie: Boeken over taal

Waar wacht je nog op om Flora van België, het Groothertogdom Luxemburg, Noord-Frankrijk en de aangrenzende gebieden (Pteridofyten en Spermatofyten) full pdf te downloaden?

Doe als deze gebruikers, die kwamen op zoek naar:
Flora van België, het Groothertogdom Luxemburg, Noord-Frankrijk en de aangrenzende gebieden (Pteridofyten en Spermatofyten) epub, download Flora van België, het Groothertogdom Luxemburg, Noord-Frankrijk en de aangrenzende gebieden (Pteridofyten en Spermatofyten) pdf gratis, download Flora van België, het Groothertogdom Luxemburg, Noord-Frankrijk en de aangrenzende gebieden (Pteridofyten en Spermatofyten) zonder registratie, Flora van België, het Groothertogdom Luxemburg, Noord-Frankrijk en de aangrenzende gebieden (Pteridofyten en Spermatofyten) volledig in pdf

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir