De uitgewiste horizon - Cor Hermans

Download De uitgewiste horizon in pdf gratis

Je staat op het punt om De uitgewiste horizon in epub helemaal gratis te downloaden. Een boek van auteur Cor Hermans dat is gepubliceerd op 2023-11-30. Als je het online wilt vinden, kun je het zoeken met ISBN 9789024465347. Het heeft 624 pagina's en is in Nederlands taal. Je kunt het krijgen in PDF, epub, mobi, kindle en vele andere formaten.

Samenvatting van het boek

‘Een boeiende geschiedenis over de angst van grote denkers en schrijvers voor de aftakeling van Europa.’ **** Trouw

De negentiende eeuw was een tijd van vernieuwing en vooruitgang, maar had ook een zwaarmoedige kant. Een Europa van de dageraad en een Europa van de schemering bestaan naast elkaar. Het heldere morgenlicht behoort de doeners en de bouwers toe, die het continent in hoog tempo vullen met industriecomplexen, metropolen en snelle treinen. In de avondschemer leven de melancholici, de dromers en de twijfelaars. Zij vatten het bestaan niet praktisch op, maar esthetisch. Hier treffen we de denkers, schrijvers en kunstenaars aan die geloven dat de ‘echte’ cultuur door de banale burgerlijke moderniteit verloren gaat. Hun horizon is vervaagd, uitgeveegd in een ‘alledaagse’ beschaving die geen metafysische richting meer geeft.

De uitgewiste horizon is een indrukwekkende tocht door het fin de siècle die begint bij de elegante burgerwereld van Thomas Manns De Buddenbrooks, over een welvarende familie die in de ban raakt van een twijfel aan het bestaan die haar verval inluidt. Onderweg zien we hoe zich een obsessie met cultureel en psychisch verval aftekent in het werk van onder anderen Baudelaire, Tsjechov, Wagner, Nietzsche, Ibsen, Kierkegaard, Flaubert, Freud, Toergenjev en Dostojevski. Kan de moderne Europese mens, die dan heerst over een groot deel van de aarde, het product zijn van een cultuur in ontbinding?

Cor Hermans (1953) is historicus. Hij publiceerde eerder over Charles Darwin, John Stuart Mill en de moderne literatuur in het interbellum. Zijn onderzoek richt zich op de moderne Europese ideeëngeschiedenis en in het bijzonder op de interactie van filosofie, literatuur en historische ontwikkeling.

Belangrijke feiten over het ebook

Titel van het boek: "De uitgewiste horizon"
Auteur van het boek: Cor Hermans
ISBN: 9789024465347
Language: Nederlands
Totaal aantal pagina's: 624
Datum van uitgave: 2023-11-30
Bestandsformaten: PDF - ePub - Kindle
Beschikbaarheid: Beschikbaar voor directe download
Categorie: Religie, Spiritualiteit

Waar wacht je nog op om De uitgewiste horizon full pdf te downloaden?

Doe als deze gebruikers, die kwamen op zoek naar:
De uitgewiste horizon epub, download De uitgewiste horizon pdf gratis, download De uitgewiste horizon zonder registratie, De uitgewiste horizon volledig in pdf

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir