De herontdekking van het lichaam - Bregje Hofstede

Download De herontdekking van het lichaam in pdf gratis

Je staat op het punt om De herontdekking van het lichaam in epub helemaal gratis te downloaden. Een boek van auteur Bregje Hofstede dat is gepubliceerd op 2016-10-07. Als je het online wilt vinden, kun je het zoeken met ISBN 9789059367043. Het heeft 96 pagina's en is in Nederlands taal. Je kunt het krijgen in PDF, epub, mobi, kindle en vele andere formaten.

Samenvatting van het boek

'Mijn lichaam was iets dat mijn hoofd ronddroeg, hinderlijk traag overigens, en mijn pen vasthield, een noodzakelijk kwaad.' In De herontdekking van het lichaam gaat Bregje Hofstede op zoek naar een antwoord op de vraag waarom zij zich vervreemd voelt van haar lichaam. Hoe heeft de breuk tussen lichaam en geest kunnen ontstaan? Hoe speelde die mee in de burn-out die ze op haar vierentwintigste kreeg? Hoe kun je schrijven met je lijf? Hofstede vertelt hoe ze in een burn-out terechtkwam en zich er langzaam aan ontworstelde, en gaat op zoek naar de filosofische en maatschappelijke context van die ervaring. Het resultaat is een doorleefd relaas over de gezondheidsrage die niet over welzijn gaat, maar over presteren; over het filosofische ideaal van zelfkennis en waarom dat zo zelden op het lichaam werd toegepast; en wat er gebeurt als je dat toch doet. Ook vertelt Hofstede hoe haar tumultueuze 'herontdekking van het lichaam' haar dagelijks schrijven heeft beïnvloed. Ze onderzoekt wat het betekent om een schrijvend lijf te zijn, en in hoeverre het uitmaakt dat dat een schrijvend vrouwenlichaam is. De herontdekking van het lichaam is een persoonlijke poging om lichaam en geest weer te verzoenen, en draait om de vraag: het lichaam als hoofdpijndossier, kan dat ook anders?

Belangrijke feiten over het ebook

Titel van het boek: "De herontdekking van het lichaam"
Auteur van het boek: Bregje Hofstede
ISBN: 9789059367043
Language: Nederlands
Totaal aantal pagina's: 96
Datum van uitgave: 2016-10-07
Bestandsformaten: PDF - ePub - Kindle
Beschikbaarheid: Beschikbaar voor directe download
Categorie: Religie, Spiritualiteit

Waar wacht je nog op om De herontdekking van het lichaam full pdf te downloaden?

Doe als deze gebruikers, die kwamen op zoek naar:
De herontdekking van het lichaam epub, download De herontdekking van het lichaam pdf gratis, download De herontdekking van het lichaam zonder registratie, De herontdekking van het lichaam volledig in pdf

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir