Cognitieve gedragstherapie bij autisme -

Download Cognitieve gedragstherapie bij autisme in pdf gratis

Je staat op het punt om Cognitieve gedragstherapie bij autisme in epub helemaal gratis te downloaden. Een boek van auteur dat is gepubliceerd op 2010-06-01. Als je het online wilt vinden, kun je het zoeken met ISBN 9789079729227. Het heeft 190 pagina's en is in Nederlands taal. Je kunt het krijgen in PDF, epub, mobi, kindle en vele andere formaten.

Samenvatting van het boek

Eerste Nederlandstalige behandelprogramma voor cognitieve gedragstherapie bij volwassenen met autisme

Terwijl de aandacht voor autisme bij kinderen inmiddels redelijk groot is, is er voor de behandeling van volwassenen met autisme nog niet veel voor handen. En dat terwijl ook volwassenen met autisme tegen veel dingen aanlopen die het dagelijks leven ingewikkeld maken.

Cognitieve gedragstherapie bij autisme biedt een zeer bruikbaar behandelprogramma voor volwassenen met autisme. In een toegankelijke stijl zet Caroline Schuurman in drie delen het uiterst praktische programma uiteen.

In het eerste deel biedt Schuurman een introductie op autisme en cognitieve gedragstherapie en laat zij zien hoe cognitieve gedragstherapie kan worden gebruikt bij de behandeling van autisme. In deel twee wordt het behandelprogramma stap voor stap besproken en vinden professionals uitgebreide aanwijzingen om het in de praktijk toe te passen. In dertien bijeenkomsten kan de therapeut samen met de cliënt werken aan het omgaan met autisme, het omgaan met spanning en problemen en het bevorderen van helpende gedachten. Deel drie, ten slotte, bevat per bijeenkomst zeer bruikbare werkbladen, oefeningen en checklists voor cliënten die direct in therapie kunnen worden ingezet.

Met het behandelprogramma kunnen volwassenen met autisme hun:
* klachten verminderen
* coping-vaardigheden en zelfregulatie vergroten om comorbide stoornissen - zoals angst- en stemmingstoornissen - te voorkomen,
* constructief gedrag en zelfacceptatie bevorderen
* en strategieën leren om tekorten te compenseren die niet kunnen worden veranderd.

Cognitieve gedragstherapie bij autisme is een onmisbaar boek voor elke professional die met volwassenen met autisme werkt.

Caroline Schuurman is werkzaam als gz-psycholoog bij Centrum Autisme te Leiden. Centrum Autisme is een gespecialiseerd diagnostiek- en behandelcentrum op het gebied van autisme.

Belangrijke feiten over het ebook

Titel van het boek: "Cognitieve gedragstherapie bij autisme"
Auteur van het boek:
ISBN: 9789079729227
Language: Nederlands
Totaal aantal pagina's: 190
Datum van uitgave: 2010-06-01
Bestandsformaten: PDF - ePub - Kindle
Beschikbaarheid: Beschikbaar voor directe download
Categorie: Psychologieboeken

Waar wacht je nog op om Cognitieve gedragstherapie bij autisme full pdf te downloaden?

Doe als deze gebruikers, die kwamen op zoek naar:
Cognitieve gedragstherapie bij autisme epub, download Cognitieve gedragstherapie bij autisme pdf gratis, download Cognitieve gedragstherapie bij autisme zonder registratie, Cognitieve gedragstherapie bij autisme volledig in pdf

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir