Beneden in het dal - Paolo Cognetti

Download Beneden in het dal in pdf gratis

Je staat op het punt om Beneden in het dal in epub helemaal gratis te downloaden. Een boek van auteur Paolo Cognetti dat is gepubliceerd op 2024-02-27. Als je het online wilt vinden, kun je het zoeken met ISBN 9789403131528. Het heeft 144 pagina's en is in Nederlands taal. Je kunt het krijgen in PDF, epub, mobi, kindle en vele andere formaten.

Samenvatting van het boek

Fredo en Luigi zijn broers, opgegroeid in Valsesia, een bergdal in Noord-Italië. Ze lijken op elkaar maar zijn toch heel verschillend, net als de boompjes die hun vader voor hen heeft geplant toen ze jong waren. Voor Fredo een spar: sterk, solide en schaduwrijk. Voor Luigi een lariks: een boom die snakt naar de zon en meebuigt met de wind.

De uit Milaan afkomstige Elisabetta, die in haar jeugd de zomers deels in Valsesia doorbracht, laat op haar eenentwintigste Milaan achter zich en verkast definitief naar het dal. Ze begint een relatie met Luigi, inmiddels boswachter, en is in verwachting van hun dochtertje. Fredo heeft het dal verlaten en is naar Canada verhuisd, waar hij houthakker is geworden. Zijn terugkeer naar Italië heeft alles te maken met de dood van hun vader en met diens lege, oude huis, ver weg van alles. En ook met een afrekening, en met een uiterste poging om het verleden onder ogen te komen.

Beneden in het dal is een pure, krachtige vertelling, waarvoor Paolo Cognetti zich heeft laten inspireren door het album Nebraska van Bruce Springsteen en door de verhalen van Raymond Carver en Flannery O’Connor. Herkenbaar is de geserreerde en toch beeldende schrijfstijl, en zoals gebruikelijk bij Cognetti spelen natuur en milieu een prominente rol. Een perfecte roman voor de vele liefhebbers van De acht bergen.

Belangrijke feiten over het ebook

Titel van het boek: "Beneden in het dal"
Auteur van het boek: Paolo Cognetti
ISBN: 9789403131528
Language: Nederlands
Totaal aantal pagina's: 144
Datum van uitgave: 2024-02-27
Bestandsformaten: PDF - ePub - Kindle
Beschikbaarheid: Beschikbaar voor directe download
Categorie: Literatuur & Romans

Waar wacht je nog op om Beneden in het dal full pdf te downloaden?

Doe als deze gebruikers, die kwamen op zoek naar:
Beneden in het dal epub, download Beneden in het dal pdf gratis, download Beneden in het dal zonder registratie, Beneden in het dal volledig in pdf

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir