Autoriteit - Paul Verhaeghe

Download Autoriteit in pdf gratis

Je staat op het punt om Autoriteit in epub helemaal gratis te downloaden. Een boek van auteur Paul Verhaeghe dat is gepubliceerd op 2015-09-09. Als je het online wilt vinden, kun je het zoeken met ISBN 9789023492818. Het heeft 272 pagina's en is in Nederlands taal. Je kunt het krijgen in PDF, epub, mobi, kindle en vele andere formaten.

Samenvatting van het boek

Met autoriteit loopt er vandaag de dag heel wat verkeerd. Politiek en religie zijn hun geloofwaardigheid kwijt en ouders hebben geen controle over het gedrag van hun kinderen. In dit boek bevraagt Paul Verhaeghe de manier waarop autoriteit functioneert, waarom er tegenwoordig zo weinig waarde aan autoriteit wordt gehecht en wat daarvoor een alternatief kan zijn. Herstelpogingen van de vroegere autoriteit zijn tot mislukken gedoemd en verworden algauw tot vormen van pure machtsuitoefening. Als maatschappij staan we op een wissel: richting macht of richting nieuwe autoriteit.

Verhaeghe zoekt en vindt een nieuwe invulling van autoriteit: in de groep, die een individu of instelling autoriteit verleent – van ouderverenigingen, burgergroepen tot aandeelhoudersvergaderingen. Deze verschuiving is volop bezig in opvoeding en onderwijs, politiek en economie en leidt tot mooie resultaten.
‘De traditionele patriarchale autoriteit is zo goed als verdwenen, samen met de ooit daaruit voortvloeiende vrijwillige onderwerping aan een aantal conventies. De effecten daarvan zijn voelbaar op alle mogelijke vlakken.’

Belangrijke feiten over het ebook

Titel van het boek: "Autoriteit"
Auteur van het boek: Paul Verhaeghe
ISBN: 9789023492818
Language: Nederlands
Totaal aantal pagina's: 272
Datum van uitgave: 2015-09-09
Bestandsformaten: PDF - ePub - Kindle
Beschikbaarheid: Beschikbaar voor directe download
Categorie: Psychologieboeken

Waar wacht je nog op om Autoriteit full pdf te downloaden?

Doe als deze gebruikers, die kwamen op zoek naar:
Autoriteit epub, download Autoriteit pdf gratis, download Autoriteit zonder registratie, Autoriteit volledig in pdf

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir