Afgunst - Rob Compaijen

Download Afgunst in pdf gratis

Je staat op het punt om Afgunst in epub helemaal gratis te downloaden. Een boek van auteur Rob Compaijen dat is gepubliceerd op 2024-05-08. Als je het online wilt vinden, kun je het zoeken met ISBN 9789024439850. Het heeft 240 pagina's en is in Nederlands taal. Je kunt het krijgen in PDF, epub, mobi, kindle en vele andere formaten.

Samenvatting van het boek

‘Een prachtig voorbeeld van wat filosofie volgens mij is: een oefening in persoonlijke en culturele zelfkennis. Rob Compaijen levert een even zorgvuldige als grondige analyse van gevoelens en van de begrippen waarmee we die aanduiden.’

– Paul van Tongeren

Afgunst is een pijnlijke emotie. Als we afgunstig zijn, hebben we het gevoel in de schaduw te staan van een broer of zus, vriend of vriendin, collega of teamgenoot. Anderen lijken het beter getroffen te hebben dan wijzelf en dat is maar moeilijk te verkroppen. Hoewel iedereen ermee bekend is, wordt afgunst slecht begrepen. Wat is het verband tussen afgunst en eigenwaarde? Bestaat er een verschil tussen afgunst en jaloezie? Is afgunst alleen maar verwerpelijk? Wat is de politieke betekenis van afgunst?

In dit diepgravende en toegankelijke boek gaat filosoof Rob Compaijen te rade bij de klassieke en hedendaagse filosofie, literatuur en de beeldende kunsten om ons begrip van afgunst te verhelderen en te verrijken.

Rob Compaijen (1986) is als universitair docent filosofie verbonden aan de Protestantse Theologische Universiteit. Zijn onderzoek richt zich onder andere op het existentialisme, emoties en onthechting in de ethiek. Hij verzorgt regelmatig publiekslezingen over uiteenlopende onderwerpen. Afgunst is zijn eerste Nederlandstalige boek.

Belangrijke feiten over het ebook

Titel van het boek: "Afgunst"
Auteur van het boek: Rob Compaijen
ISBN: 9789024439850
Language: Nederlands
Totaal aantal pagina's: 240
Datum van uitgave: 2024-05-08
Bestandsformaten: PDF - ePub - Kindle
Beschikbaarheid: Beschikbaar voor directe download
Categorie: Religie, Spiritualiteit

Waar wacht je nog op om Afgunst full pdf te downloaden?

Doe als deze gebruikers, die kwamen op zoek naar:
Afgunst epub, download Afgunst pdf gratis, download Afgunst zonder registratie, Afgunst volledig in pdf

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir